Nelisse (33) hangt kicksen aan de wilgen

Ger
11 augustus 2011, 10:28   Bijgewerkt: 11 augustus 2011, 10:58

Robin Nelisse heeft noodgedwongen een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. De aanvaller (33) bleek niet voldoende te kunnen herstellen van een hardnekkige knieblessure.

"Dit doet toch pijn. Normaal bepaal je zelf wanneer je stopt. Bij mij deed mijn knie dat", zegt Nelisse in De Telegraaf. Tijdens zijn loopbaan als profvoetballer kwam hij uit voor Feyenoord, SC Cambuur, AZ, FC Utrecht en Red Bull Salzburg. "Twee jaar geleden kreeg ik last van het gewricht. Elke keer leek ik te herstellen, maar telkens ging het weer fout, waarna ik in juli 2010 ben geopereerd."

De Rotterdammer heeft genoeg toekomstplannen "Ik heb enkele jaren geleden een stuk grond op Aruba gekocht en ben daar nu een huis aan het bouwen. Daarnaast ben ik ambassadeur van de Dutch Caribbean Stars, voetballers van Curaçao, Aruba en Bonaire die zich inzetten voor goede doelen, en van de Foundation Bicentini. Deze stichting wil op Curaçao een Sportplaza bouwen, waar de jeugd school en sport kan combineren."

"Ook wil ik veel tijd aan mijn dochter Saènne en zoon Quincy besteden en misschien ga ik me op mijn trainerscarrière storten. Maar eerst ga ik afkicken van voetbal en genieten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen