Young voorkomt puntverlies gehavend United

Koen Freriks
14 augustus 2011, 19:00   Bijgewerkt: 14 augustus 2011, 19:17

Manchester United heeft zondag een benauwde zege geboekt op bezoek bij West Bromwich Albion. Ashley Young was met twee assists van cruciaal belang bij de landskampioen, dat met 2-1 won.

WBA, dat vorig seizoen in de middenmoot eindigde, maakte het United bijzonder lastig. Dat was knap, omdat de bezoekers wel sterk begonnen. Wayne Rooney zette de Mancunians al binnen het kwartier op voorsprong. Hij scoorde op aangeven van aanwinst Young.

WBA knokte zich nog voor rust terug in de wedstrijd. Shane Long, afgelopen week overgenomen van Reading, scoorde in zijn debuutwedstrijd de belangrijke gelijkmaker. Tot overmaat van ramp verloor United het rotsvaste duo Vidic-Ferdinand. De twee centrumverdedigers moesten zich met een blessure laten wisselen. De jonge Phil Jones mocht daardoor debuteren en vormde samen met Jonathan Evans het centrum.

Dat deden ze wel goed, want WBA kwam niet meer tot scoren. Manchester United had in de slotfase geluk dat een voorzet van Young door WBA-verdediger Steven Reid in eigen doel werd gewerkt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen