Harde afgang voor Schalke 04 in Helsinki

18 augustus 2011, 20:34   Bijgewerkt: 19 augustus 2011, 09:23

Schalke 04 heeft zich lelijk vergist in het nietige HJK Helsinki. De club uit de Finse hoofdstad zorgde donderdagavond voor een enorme stunt door op eigen veld met 2-0 te winnen van de Duitse bekerwinnaar. De ploeg van Klaas-Jan Huntelaar moet daardoor volgende week nog vol aan de bak om kwalificatie voor de poulefase van de Europa League af te dwingen.

Helsinki is momenteel de koploper van de Finse nationale competitie en bewees in de voorrondes van de Champions League te beschikken over een taaie ploeg, met oud-Ajacied Jari Litmanen als bekend uithangbord. Zo had Dinamo Zagreb nog behoorlijk veel moeite met de Finnen (het werd 1-0 en 2-1 voor de Kroaten). Bovendien is Helsinki de afgelopen twee seizoenen kampioen geworden van Finland.

Maar toch mogen dat allemaal geen excuses zijn voor Schalke 04. Helsinki heeft een luttele begroting van 3,20 miljoen euro. Zet dat af tegenover de 140 miljoen die de club uit Gelsenkirchen dit jaar te besteden heeft en het resultaat van vanavond is door één feit een regelrechte afgang te noemen.

Bij Helsinki was daar met name Teemu Pukki verantwoordelijk voor. De Fin scoorde voor en na rust en deed daarmee Schalke de das om. Huntelaar en zijn ploeggenoten probeerden de schade nog wel te beperken, maar bleken machteloos tegen de sterke Finnen. Litmanen kwam in de 67ste minuut nog binnen de lijnen.

Club Brugge stond tegen Zestaponi FC na een half uur met 2-0 voor, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een gelijkspel: 3-3. Trainer Adrie Koster, die niet kon beschikken over spits Björn Vleminckx, liet de Nederlander Ryan Donk de hele wedstrijd spelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen