Zenit wint doelpuntrijk, Honda helpt CSKA

20 augustus 2011, 18:42   Bijgewerkt: 22 augustus 2011, 14:07

Zenit St. Petersburg blijft CSKA Moskou in de nek hijgen. De regerend kampioen van Rusland zegevierde zaterdag, op speeldag 21, met 5-2 bij Krylya Sovetov Samara, waardoor de achterstand op koploper CSKA Moskou twee punten blijft. Zelf pakten de hoofdstedelingen ook drie punten, thuis tegen Tom Tomsk (3-0).

CSKA kwam pas na rust op stoom. Seydou Doumbia opende na vijftig minuten de score. Door toedoen van voormalig VVV’er Keisuke Honda en opnieuw Doumbia werd het uiteindelijk 3-0 voor de Moskovieten.

Zenit was juist sterk in de eerste helft. Door treffers van Danny, Roman Shirokov, Nicolas Lombaerts en Victor Fayzulin leidden de St. Petersburgers na 45 minuten met 4-1. Vanaf de penaltystip was Shirokov in het tweede bedrijf nogmaals trefzeker. Voor de thuisclub tekende Pavel Yakovlev voor beide doelpunten.