Wijnaldum blij met nieuwe rol: "Kan me uitleven"

22 augustus 2011, 11:41

Op bezoek bij ADO Den Haag gooide PSV-trainer Fred Rutten het zondag eens over een andere boeg. Hij zette Jeremain Lens in de spits, waardoor Ola Toivonen en Georginio Wijnaldum verder naar achter kwamen te staan. Het bleek een succes, want PSV won eenvoudig met 0-3. Deze opstelling is dan ook voor herhaling vatbaar, vindt Wijnaldum. Hij voelt zich als een vis in het water in zijn nieuwe rol.

In de wedstrijden tegen AZ, RKC Waalwijk en SV Ried stond Toivonen in de spits, Lens op de flank en Wijnaldum 'op tien'. Nu stond Toivonen achter spits Lens en was Wijnaldum een soort rechtermiddenvelder. Samen met Kevin Strootman moest hij vanaf het middenveld voor de opbouw zorgen. Die rol bevalt hem uitstekend, zo liet de oud-Feyenoorder na de wedstrijd in Den Haag weten aan FCUpdate.nl. “In de jeugd heb ik al wel eens op deze plek gespeeld. Ik heb een soort vrije rol, dat is natuurlijk altijd lekker. Ik kom veel aan de bal en heb de vrijheid om de diepte in te gaan.”

Nu is het voor PSV zaak om het goede spel in de wedstrijd tegen ADO Den Haag een vervolg te geven. “Of dit de ommekeer was na onze moeizame start van het seizoen, moet nog blijken. Dat zullen we de volgende wedstrijden zien. Maar dit geeft natuurlijk wel vertrouwen”, zegt Wijnaldum. “De afgelopen dagen was het voor ons vooral zaak om niet mee te gaan in de negatieve sfeer rond te club en om positief te blijven. Of deze overwinning voor de trainer is? Nou, niet alleen voor hem. Voor iedereen.”

“Voor mij stond de positie van de trainer ook helemaal niet ter discussie”, vult Mertens aan. “We hebben een nieuwe ploeg, het is logisch dat we even aan elkaar moesten wennen. Nu moeten we scherp blijven en ook donderdag tegen Ried een goed resultaat neerzetten. Het is heel belangrijk om de groepsfase van de EL te bereiken en als we ons eigen spel spelen, ben ik er van overtuigd dat we het gaan halen.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen