Hattrick Hulst wordt Willem II fataal in Dordrecht

22 augustus 2011, 21:54   Bijgewerkt: 24 augustus 2011, 15:13

Een hattrick van Santy Hulst is Willem II te veel geworden. De Tricolores, afgelopen seizoen uit de Eredivisie gedegradeerd, gingen maandag op de derde speeldag van de Jupiler League met 3-2 onderuit bij FC Dordrecht.

Het avondje aan de Krommedijk begon nog wel zo mooi voor Willem II. Donny de Groot zette de ploeg van coach Jurgen Streppel al na vijf minuten op voorsprong. Tien minuten later stonden de Brabanders echter op achterstand, door twee treffers van Santy Hulst. De van ADO Den Haag afkomstige speler spoot op slag van rust extra slagroom op de taart met de voltooiing van zijn hattrick. Nick Coster (Dordrecht) kreeg in de slotfase rood, desondanks kwam de zege van de thuisclub niet meer in gevaar, al maakte Danny Guijt er in blessuretijd nog wel 3-2 van.

Willem II staat na het verlies tiende in de Jupiler League. De Tilburgers hebben vier punten na drie wedstrijden, evenveel als collega-titelkandidaten Cambuur, Sparta en Go Ahead Eagles. Dordrecht bezet nu de achtste plaats met vijf punten.