Maaskant redt het niet, Bayern wel naar CL

23 augustus 2011, 22:36   Bijgewerkt: 23 augustus 2011, 22:52

Robert Maaskant is er niet in geslaagd om Wisla Krakow naar het hoofdtoernooi van de Champions League te loodsen. In de laatste voorronde bleek APOEL FC uit Cyprus net te sterk voor de Poolse ploeg van Maaskant. Bayern München en Villarreal redden het wel. Bayern klopte FC Zürich, Villarreal rekende af met Odense BK.

Maaskant had met Wisla de heenwedstrijd tegen APOEL met 1-0 gewonnen, maar op Cyprus kwamen de Polen al snel in de problemen. Gustavo Manduca zorgde na een half uur voor 1-0, vlak na de pauze schoot Ailton Jose Almeida de thuisploeg virtueel de Champions League in. De hoop bij Wisla keerde terug na een treffer van Cezary Wilk, maar drie minuten voor tijd was het opnieuw Almeida die Wisla definitief velde.

Bayern München had in Zwitserland geen enkele moeite met FC Zürich. Na de 2-0 zege in de heenwedstrijd zorgde Mario Gomez er in Zürich al na zes minuten voor dat de tweestrijd definitief beslist was. Na die treffer geloofden beide ploegen het wel. Bij Bayern kreeg Arjen Robben rust. Hij zat de hele wedstrijd op de reservebank.

Villarreal moest aanmerkelijk dieper gaan dan Bayern, maar bereikte ook het hoofdtoernooi van de Champions League. De Spanjaarden moesten thuis een 0-1 nederlaag van de heenwedstrijd tegen Odense weg zien te poetsen en slaagden daar in de tweede helft in. Giuseppe Rossi was met twee goals de grote man.

In Zweden kwam Dinamo Zagreb goed weg tegen Malmö FF. Na de 4-1 winst in de heenwedstrijd leek Dinamo op rozen te zitten, maar het lot van de Kroaten hing aan een zijden draadje toen Malmö op 2-0 kwam. Nog één Zweeds doelpunt had de thuisploeg een plek in de CL bezorgd, maar tot opluchting van Dinamo bleef dat uit.