Akkoord in Spanje: spelersstaking voorbij

25 augustus 2011, 14:35   Bijgewerkt: 25 augustus 2011, 15:27

De tweede speelronde van de Primera Division gaat toch door. Maandag werd deze vanwege de spelersstaking nog afgeblazen, maar donderdag zijn de spelersvakbond AFE en de competitieorganisator LFP tot een akkoord gekomen. De spelers wilden meer garanties voor de uitbetaling van hun salaris. Die komen er nu.

Er komt onder meer een fonds waarop beroep gedaan kan worden als spelers hun salaris niet ontvangen, zo meldt Marca. Het gebeurt regelmatig dat de clubs uit de Primera Division niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Het overkwam Royston Drenthe en Piet Velthuizen onlangs nog bij Hercules Alicante.

Dat is één van de vele voorbeelden en de voetballers pikten het niet langer en legden daarom het werk neer. Er zou pas weer gevoetbald worden als er overeenstemming met de LFP zou zijn bereikt. Nu dat zover is, trapt de Primera Division zaterdag af met het duel tussen Sporting de Gijón en Real Sociedad. Real Madrid gaat zondag op visite bij Real Zaragoza, FC Barcelona ontvangt een dag later Villarreal. De eerste speelronde, vorige week afgeblazen, wordt op een nader te bepalen dag ingehaald.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen