Dodelijke Huntelaar poetst blamage Schalke weg

25 augustus 2011, 22:16   Bijgewerkt: 26 augustus 2011, 10:01

Klaas-Jan Huntelaar heeft er donderdag zowat in zijn eentje voor gezorgd dat Schalke 04 zich plaatste voor de groepsfase van de Europa League. De spits uit de Achterhoek scoorde tegen HJK Helsinki liefst vier keer. Het werd uiteindelijk 6-1.

Schalke ging vorige week nog met 2-0 onderuit in Finland, een regelrechte blamage. Die moest worden rechtgezet in Gelsenkirchen en die Knappen slaagden met volle overtuiging voor de herkansing.

Huntelaar was daar vooral verantwoordelijk voor. De Oranje-international poetste nog in de eerste helft de achterstand weg. Hij benutte één penalty. Vlak na rust werd dat kunstje herhaald. Helsinki werd daarna naar de slachtbank geleid, waarbij ook andere spelers mochten scoren. Huntelaar pikte tussen de doelpunten van Papadopoulos en Draxler nog wel zijn vierde goal mee.

De oud-Ajacied is de twaalfde Nederlander die vier keer scoort in een Europees duel. Voor Schalke was het de hoogste zege ooit in Europa.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!