Chelsea met grootse moeite langs Norwich

Ger
27 augustus 2011, 17:54   Bijgewerkt: 27 augustus 2011, 19:27

Chelsea steekt onder André Villas-Boas nog niet in topvorm. De Londenaren hadden zaterdagmiddag veel moeite om promovendus Norwich City opzij te zetten. Uiteindelijk lukte het wel dankzij een penalty van Frank Lampard. Aanwinst Juan Manuel Mata bepaalde ver in blessuretijd de eindstand op 3-1.

De sterrenploeg van Villas-Boas draaide dus moeizaam en dat was opmerkelijk gezien de vlammende start die José Bosingwa zijn ploeg gaf. De Portugese rechtsback trof met een afstandspegel al na zes minuten het net. De fans op Stamford Bridge rekenden op een nulletje of vijf, zes, maar dat werd het zeker niet. Norwich kwam na rust terug in de wedstrijd. Grant Holt profiteerde van een foutje van doelman Hilario.

Didier Drogba liep halverwege de tweede helft een ogenschijnlijk zware blessure op. Het spel lag lange tijd stil en de Ivoriaanse spits moest uiteindelijk naar het ziekenhuis worden vervoerd. De 33-jarige international had een klap tegen zijn hoofd gekregen. Het is nog onduidelijk hoe hij er aan toe is, maar zijn situatie op het veld zag er kwalijk uit.

Chelsea ging door de langdurige onderbreking zeker niet beter spelen, maar trok wel de winst naar zich toe. Ramires werd in de zestien gevloerd door Norwich-keeper John Ruddy, die direct met rood mocht vertrekken. Lampard benutte het buitenkansje. Mata, voor 30 miljoen euro overgenomen van Valencia, zorgde in de 101ste minuut (de blessuretijd bedroeg elf minuten door het voorval met Drogba) voor de eindstand.

Bij Blackburn Rovers lukte het vanaf elf meter juist niet. David Hoilett faalde vlak na rust als eerste, Mauro Formica was in de slotfase ook niet koelbloedig. Tot overmaat van ramp scoorde Everton in blessuretijd. Mikel Arteta bezorgde de Rovers-fans een hele zure middag door wél een strafschop te benutten. John Heitinga speelde bij Everton tot vijf minuten voor tijd mee.

Michel Vorm hield bij Swansea City de nul. De Oranje-international speelde met de promovendus gelijk tegen Sunderland (0-0).