Dzeko steelt de show, V/d Vaart valt uit

28 augustus 2011, 16:28   Bijgewerkt: 30 augustus 2011, 14:19

Manchester City heeft indruk gemaakt. Het sterrenensemble zegevierde zondag met liefst 5-1 bij Tottenham Hotspur en neemt daarmee de koppositie over van Liverpool. Het is na drie wedstrijden nog zonder puntenverlies.

ManCity legde een mooie show op de mat op White Hart Lane. In de beginfase kreeg Tottenham nog wel wat kansen via Rafael van der Vaart en Gareth Bale, maar City nam het heft steeds meer in handen. Dat resulteerde na ruim een half uur in de 0-1 van Edin Dzeko. De Bosniër scoorde op aangeven van Samir Nasri. Opnieuw na voorbereidend werk van de van Arsenal overgekomen middenvelder legde hij op slag van rust de ruststand vast op 0-2.

Tien minuten na de pauze tekende Dzeko voor de definitieve beslissing in het duel. Hij voerde de score op tot 0-3. Sergio Agüero maakte er na een uur zelfs nog 0-4 van, opnieuw leverde Nasri de eindpass.

Younes Kaboul redde na 68 minuten de eer voor Tottenham. Op aangeven van Van der Vaart maakte hij er 1-4 van. Van der Vaart moest even later met een hamstringblessure naar de kant. Bij Manchester City ontbrak Nigel de Jong met een voetblessure. De middenvelder meldde zich eerder op de dag af bij Oranje. Of Van der Vaart hetzelfde moet doen, zal later blijken. De schade van de kwetsuur is op dit moment niet duidelijk. Het slotakkoord was uiteindelijk toch voor City en dan vooral voor Dzeko, die de eindstand in blessuretijd op 1-5 vastlegde.

Eerder op de middag verloor coach Martin Jol met Fulham, in de Europa League tegenstander van FC Twente, met 2-1 bij Newcastle United. Clint Dempsey wist de Nederlandse doelman Tim Krul van Newcastle twee minuten voor tijd te passeren namens Fulham, maar door twee tegengoals van Leon Best in de tweede helft stonden de Londenaren toen al met 2-0 achter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen