Groep A: Duitsers naar EK, België krijgt dreun

2 september 2011, 23:46

Duitsland is als eerste land verzekerd van deelname aan het EK van 2012. Die Mannschaft won vrijdagavond met 6-2 van Oostenrijk. België liet dure punten liggen in de strijd om een startbewijs voor het EK. De ploeg van bondscoach Georges Leekens blameerde zich op bezoek bij Azerbeidzjan: 1-1. Turkije profiteerde van de misstap van de Rode Duivels en klom dankzij een bizarre 2-1 zege op Kazachstan naar de tweede plaats.

Nadat beide ploegen in de eerste helft niet tot scoren wisten te komen, leek Timmy Simons de Belgen na rust de zege te bezorgen. De oud-PSV'er bracht onze zuiderburen in de 55e minuut vanaf de strafschopstip op een 1-0 voorsprong. Dat leek ook lang de eindstand te worden, totdat Rauf Aliyev vier minuten voor tijd voor een Belgisch debacle zorgde: 1-1.

Turkije leek tegen Kazahstan lang op een gelijkspel af te stevenen tot de hectische slotfase. In de 92e minuut moest de ploeg bij een 1-1 stand verder met tien man na een rode kaart voor Selçuk Inan. Vijf minuten later zorgde Arda Turan er met een rake vrije trap toch nog voor dat de ploeg van bondscoach Guus Hiddink mag blijven hopen op EK-deelname.

Duitsland won tot nog toe alle wedstrijden en is als koploper in Groep A niet meer te achterhalen. Turkije is met dertien punten uit zeven duels de nummer nummer twee in de poule. België moet vrezen voor absentie op het EK van 2012. De ploeg zakt naar de derde plaats en heeft twaalf punten. Bovendien speelden de Belgen al één kwalificatieduel meer dan de Turken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen