Eriksen: "Het wordt een belangrijk potje"

Koen Freriks
4 september 2011, 10:46

Denemarken speelt dinsdag een bijzondere wedstrijd op weg naar het EK 2012. Christian Eriksen blikt vooruit op de Scandinavische derby tegen Noorwegen. "Het wordt een belangrijk potje," lacht de pas 19-jarige Ajacied op de website van zijn club.

"Een Scandinavische derby, dus het zal iets meer een gevecht worden dan normaal. Als we winnen slaan we een goede slag ten opzichte van onze concurrent", vervolgt Eriksen. "Als we volgende maand ook winnen op Cyprus hebben we misschien in de laatste thuiswedstrijd tegen Portugal genoeg aan een gelijkspel. Wij moeten in elk geval de komende twee wedstrijden zes punten halen, dan kan het een heel mooie periode worden."

Denemarken heeft op voorhand het betere team, maar Eriksen onderschat de Noren zeker niet. "Ze gaan altijd voor standaardsituaties en spelhervattingen," legt hij uit. "Het is niet het mooiste voetbal, maar ze hebben op die manier heel veel resultaten behaald. Hoewel het daar lastig was (1-1 gelijkspel in Oslo, red.), hebben we thuis waarschijnlijk meer balbezit. Daarom verwacht ik toch een beter resultaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen