Lensky in behandeling voor alcoholprobleem

Ger
6 september 2011, 13:18   Bijgewerkt: 6 september 2011, 13:51

Trainer Erwin Koeman van FC Utrecht moet het voorlopig zonder Jacob Lensky stellen. De verdediger was al enkele weken afwezig vanwege aanhoudende migraineaanvallen. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de klachten zijn te herleiden tot een alcoholprobleem.

De 22-jarige Lensky, die sinds de zomer van 2009 voor FC Utrecht uitkomt, gaat in behandeling om van zijn alcoholprobleem af te komen. Dat meldde zijn club dinsdag op de website. Na overleg met hoofd medische zaken Frank van Hellemondt heeft de geboren Canadees besloten onmiddellijk aan zijn behandeling te beginnen.

"De huidige situatie is natuurlijk niet goed voor mij, maar ook niet voor FC Utrecht", aldus Lensky op de website van de Domstedelingen. "Met professionele hulp ga ik er nu hard aan werken om weer zo snel mogelijk van waarde voor de club te worden." Hoe lang de behandeling gaat duren, valt volgens FC Utrecht niet te voorspellen.

"Overmatig drankgebruik en topsport zijn niet verenigbaar en dat erkent Jacob zelf ook", vult Foeke Booy, technisch directeur van FC Utrecht, aan. "Maar we hebben veel respect voor Jacobs openheid over zijn alcoholprobleem. Intern is inmiddels iedereen geïnformeerd en zowel bij de spelers als de staf ontmoet hij begrip en de bereidheid hem te ondersteunen in zijn programma."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen