Karelse: "Nog steeds veel potentie in deze groep"

Ger
6 september 2011, 16:45   Bijgewerkt: 6 september 2011, 17:02

John Karelse heeft het in de eerste weken van het seizoen niet gemakkelijk bij NAC Breda. De trainer zag zijn ploeg in vier competitieduels slechts één puntje pakken. Daarnaast raakte hij maandag zijn spits Matthew Amoah kwijt.

De Ghanees (30) stapte over naar de Turkse promovendus Mersin Idman Yurdi. "Natuurlijk is dit een sportieve aderlating", zegt Karelse tegen VI. "Een verrassing is het evenwel niet. Zijn vertrek hing al een tijdje in de lucht. Deze club was al eerder concreet, maar toen kwamen de partijen er niet uit. Nu kwamen ze maandag terug en ging het eigenlijk allemaal best snel."

Aangezien de oefenmeester in zijn huidige selectie niet direct een passende vervanger voor Amoah heeft, hoopt hij op een versterking. "Met het salaris dat vrijkomt, moet iets mogelijk zijn. Al kom je dan natuurlijk wel in de categorie met clubloze spelers terecht. Het liefst zie ik iemand komen met wat ervaring. Dat kunnen we goed gebruiken met het oog op onze zeer jonge selectie."

Ondanks het vertrek van Amoah richt NAC zich op een positie tussen de achtste en twaalfde plaats. "Die doelstelling moet je niet veranderen. Dat hebben we gezamenlijk als streven bepaald. Natuurlijk heb je rekening te houden met de situatie bij de club, we zijn aan het terugkomen van een financieel zeer moeilijke situatie, maar er zit nog steeds veel potentie in deze groep."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen