Groep C: late zege brengt Italië naar EK

6 september 2011, 22:42   Bijgewerkt: 7 september 2011, 00:23

Na gastlanden Polen en Oekraïne, en het al gekwalificeerde Duitsland, is Italië het vierde land dat zich heeft verzekerd van deelname aan het EK. Een 1-0 thuiszege op Slovenië (dinsdag) volstond voor de viervoudig wereldkampioen.

Het duurde lang voordat de Italianen het verschil maakten met de Slovenen, die zonder PSV’er Tim Matavz maar met Aleksander Radosavljevic van ADO Den Haag speelden. Pas vijf minuten voor het einde verloste Giampaolo Pazzini zijn land. Op aangeven van Claudio Marchisio tekende hij voor de 1-0.

Italië heeft na acht wedstrijden 22 punten. Servië volgt op de tweede plaats, op acht punten. De Italianen zijn dus niet meer in te halen.

De Serviërs wonnen met 3-1 van de Faroër Eilanden. Milan Jovanovic, Zoran Tosic en Zdravko Kuzmanovic maakten de Servische doelpunten. Estland klom naar de derde positie. Het land boekte een overtuigende 4-1 zege op Noord-Ierland. Het heeft dertien punten, twee meer dan Slovenië. Estland heeft wel al negen duels gespeeld, Slovenië een minder. Met negen punten uit acht duels maken ook de Noord-Ieren nog een kans, al is dat wel een heel kleine. Faröer sluit de poule af, met vier punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen