Groep H: spannend slot nadert, Sigthorsson scoort

6 september 2011, 23:25   Bijgewerkt: 10 september 2011, 15:18

Met dank aan Nicklas Bendtner is Denemarken nog volop in de race voor het EK. De spits, door Arsenal verhuurd aan Sunderland, maakte dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Noorwegen beide doelpunten voor de Denen (2-0). Ajacied Christian Eriksen bereidde daar één van voor.

In groep E gaan nu drie landen aan kop met dertien punten: Portugal, Denemarken en Noorwegen. Cruciaal verschil is dat de Noren al zeven duels hebben gespeeld, en de Portugezen en Denen nog maar zes. Op 7 oktober speelt Denemarken tegen Cyprus (uit) en Portugal tegen IJsland (thuis). Op de laatste speeldag nemen beide landen het in Denemarken vervolgens tegen elkaar op. Noorwegen sluit dan af met een makkie, namelijk Cyprus-thuis. Nog volop spanning dus in deze poule.

In de persoon van Nicolai Boilesen stond er trouwens nog een Ajacied in de basis bij de Denen. Lasse Schöne van NEC en Nicklas Pedersen van FC Groningen vielen in.

Bij de andere wedstrijd in deze poule, IJsland- Cyprus, was een speler van Ajax belangrijk. Kolbeinn Sigthorsson bezorgde met een doelpunt in de vijfde minuut de IJslanders de winst (1-0). Al maakt dat voor de EK-kansen van beide landen niet uit; zowel IJsland als Cyprus komt niet meer in aanmerking voor EK-deelname.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen