Van den Berg ziet Qatar wel zitten

6 mei 2006, 08:52

In de herfst van zijn loopbaan lijkt Peter van den Berg (34) nog een mooie transfer te gaan maken. De centrale verdediger, die transfervrij mag vertrekken bij Vitesse, kan aan de slag in Qatar. "Er zijn al contacten en ik zie een dergelijk avontuur wel zitten. Er zijn daar legio mogelijkheden om het clubvoetbal naar een hoger niveau te tillen", zegt hij tegen FCUpdate.nl over zijn eventuele avontuur in het oliestaatje.

Sinds Van den Berg enige tijd geleden van de clubleiding van Vitesse te horen kreeg dat zijn contract niet zou worden verlengd, is hij zich gaan oriënteren. Een club uit het buitenland heeft daarbij absoluut zijn voorkeur, benadrukt hij. "Ik ben inmiddels 34 jaar en heb nog nooit in het buitenland gespeeld. Het lijkt me hartstikke leuk om dat nog mee te maken. De hele sfeer en de entourage is heel anders dan in Nederland. Ik zou dan ook heel graag nog in een buitenlandse competitie spelen."

Van den Berg

Van den Berg

"Sindsdien heb ik niets meer gehoord van de clubleiding dus ik ga er van uit dat ik vertrek. Ik ga mijn eigen koers varen en de club ook. Mocht Vitesse plotseling toch besluiten om met mij verder te willen, ga ik luisteren wat ze te bieden hebben. Praten kan immers altijd. Ik reken echter nergens op, ik heb immers al afscheid genomen van het publiek."

Van den Berg

Van den Berg

Voor Van den Berg is het een kwestie van nu of nooit. "Ik word toch een dagje ouder en ik merk dat het allemaal niet meer vanzelf gaat. Ik ben aan het begin van dit seizoen een half jaar uit de roulatie geweest en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik hoop in ieder geval nog één of twee jaar te kunnen voetballen. Ik kijk de komende weken wel wat er komt en wat voor mij de beste optie is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen