Barreto wil geschiedenis schrijven met Paraguay

6 mei 2006, 01:56

Nu NEC uitgeschakeld is voor een Intertoto-ticket, kan Edgar Barreto zich volledig gaan richten op het WK. De middenvelder is vrijwel verzekerd van een plaats in de WK-selectie van Paraguay en hoopt met zijn land goed voor de dag te komen. Barreto mikt zelfs op een plaats in de kwartfinale, wat voor Paraguay een unicum zou betekenen.

"In Paraguay leeft het voetbal ontzettend, het is de nummer één sport van het land", zegt Barreto in de NEC Krant over de voetbalcultuur in zijn vaderland. "Er zullen niet veel mensen zijn die naar Duitsland afreizen, maar geloof me: heel Paraguay volgt ons. Ik weet zeker dat iedereen voor de televisie zit als wij spelen."

De Paraguayaanse voetbalfans hopen een herhaling van de Olympische Spelen van 2004, toen Paraguay de zilveren medaille won. Dat zal echter lastig worden, geeft Barreto toe. "Tsja, in principe is alles mogelijk, maar het zal wel heel moeilijk worden. Je zal me echter niet horen zeggen dat het onmogelijk is, we zullen er alles aan doen om dit te bereiken."

"Voor ons is het echter vooral belangrijk om de achtste finale te halen", gaat de middenvelder van NEC verder. "Als we daarna ook de kwartfinale halen schrijven we historie, want dat heeft een nationale ploeg van Paraguay nog nooit eerder weten te presteren. Of ik in de basis zal staan tijdens het WK? Dat weet ik natuurlijk nog niet, maar er zijn wel goede kansen voor me."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen