UEFA bevestigt EK-ticket Oranje

7 september 2011, 13:21

De rekenmeesters waren er dinsdagavond al uit, maar inmiddels heeft ook de UEFA officieel bevestigd dat Nederland zich geplaatst heeft voor het EK van 2012. De Europese bond deed dat middels een telefoontje naar de Nederlandse bond.

Oranje won dinsdag met 2-0 van Finland en staat hierdoor al op 24 punten. Zelfs als de laatste twee wedstrijden verloren gaan en Zweden de groep nog wint, is Oranje als beste nummer twee verzekerd van een plekje op de Europese titelstrijd in Polen en Oekraïne. Tot die conclusie is de UEFA woensdag nu ook gekomen.

Bondscoach Bert van Marwijk hoorde dinsdagavond al van journalisten dat het EK-ticket binnen was. Hij dronk er een glaasje op met zijn technische staf. "We zaten toevallig nog even met z'n allen bij elkaar. En toen heb ik nog maar een glaasje wijn gedronken. Maar dat had ik toch wel gedaan. Zelfs als we verloren hadden."

Nederland nam acht keer eerder deel aan een Europees kampioenschap. Sinds 1976 ontbrak Oranje slechts één keer, in 1984, op een Europese eindronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen