Bayern verpulvert Freiburg, Dortmund onderuit

10 september 2011, 17:24   Bijgewerkt: 10 september 2011, 18:25

Bayern München heeft zaterdagmiddag een mokerslag uitgedeeld aan SC Freiburg. Der Rekordmeister toonde in de eigen Allianz Arena haar grootsheid door Freiburg met 7-0 te verpletteren. Mario Gomez was de grote man aan de kant van Bayern met vier treffers. Landskampioen Borussia Dortmund ging verrassend onderuit tegen promovendus Hertha BSC: 1-2.

Bayern begon geconcentreerd aan het duel tegen Freiburg, wat al na amper tien minuten resulteerde in een voorsprong. Kroos verschafte Gomez een niet te missen kans en de spits haalde voor de eerste keer de trekker over: 1-0. In de 26ste minuut was Gomez de aangever en Franck Ribery de afmaker: 2-0. De Franse vleugelaanvaller prikte een kwartier later zijn tweede van de middag binnen.

Vlak na de pauze begon de grote 'Gomez-show'. In een tijdsbestek van twintig minuten maakte de spits drie treffers, waarvan de laatste uit een strafschop, en maakte daarmee zijn kwartet vol. In de laatste minuut bracht Nils Petersen tot overmaat van ramp voor de bezoekers zelfs nog de 7-0 op het scorebord.

{image-old[59415][right-half][]}Borrussia Dortmund kreeg in eigen huis verrassend klop van Hertha BSC. De Braziliaan Raffael zette de bezoekers vlak na rust op voorsprong, waarna Peter Niemeyer op aangeven van Andre Mijatovic tien minuten voor tijd de voorsprong van de club uit Berlijn verdubbelde: 0-2. De aansluitingstreffer van Robert Lewandowski in de 88ste minuut kwam te laat voor Dortmund om nog iets aan de achterstand te kunnen doen.

Ryan Babel loodste 1899 Hoffenheim naar de derde zege van het seizoen. De Nederlandse aanvaller had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning bij FSV Mainz: 0-4. Babel benutte vlak voor rust een strafschop en maakte zijn tweede een kwartier voor tijd.

Babel werd in de slotfase gewisseld. Edson Braafheid deed de hele wedstrijd mee bij de bezoekers, die met 9 punten uit vijf wedstrijden bovenin de Bundesliga meedraaien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen