Ronald Koeman: "Eerste helft was dramatisch"

Ger
11 september 2011, 18:27

Trainer Ronald Koeman van Feyenoord wilde zondag na de overwinning bij NAC Breda (1-3) niet herhalen wat hij in de rust (1-1) had gezegd tegen zijn spelers. "Ik wil het hier graag netjes houden", glimlachte hij. "Maar onze eerste helft was zo belabberd. Dramatisch gewoon, onacceptabel. Wat een balverlies."

Koeman sprak van de slechtste 45 minuten tot dusver onder zijn leiding. "We kunnen zo veel beter. Dat hebben we na de rust gelukkig ook laten zien. Maar je kunt geen wedstrijden blijven winnen op basis van één goede helft. Na rust hebben we gespeeld zoals ik het wil zien. We voetbalden dominant en zochten vaak de diepte. Op basis van de tweede helft is de overwinning terecht."

De tacticus is tevreden over debutanten Otman Bakkal en John Guidetti. "Bakkal speelde heel goed. Als een van de weinige spelers had hij ook in de eerste helft rust in zijn spel. Hij maakte de juiste keuzes en scoorde een belangrijk doelpunt. Guidetti is een slimme voetballer en maakte goed gebruik van de ruimte. Dat hij vlak voor tijd die strafschop opeiste, zegt iets over hoe initiatiefrijk hij is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen