Van Wolfswinkel helpt Sporting aan zege

15 september 2011, 20:55   Bijgewerkt: 15 september 2011, 23:21

Ricky van Wolfswinkel is goed bezig bij Sporting Lissabon. Nadat de Nederlander de Portugezen zaterdag in de competitie al de winst bezorgde op Paços Ferreria leverde hij donderdag een bijdrage aan de zege op FC Zürich in de Europa League.

Sporting, met Stijn Schaars en Van Wolfswinkel in de basis, zegevierde met 2-0 in Zwitserland. In de eerste twintig minuten maakten de groen-witten het verschil. Op aangeven van Schaars opende Emiliano Insua na vier minuten de score. Ruim een kwartier later verdubbelde Van Wolfswinkel de voorsprong.

Door de zege gaat Sporting aan de leiding in groep D, want Lazio kwam voor eigen publiek verrassend genoeg niet verder dan 2-2 tegen FC Vaslui, dat dit seizoen in de derde voorronde van de Champions League verloor van FC Twente. Lazio speelde het laatste half uur met tien man, doordat Luciano Zauri rood kreeg. Giuseppe Sculli bezorgde het Lazio-tiental twintig minuten voor het eindsignaal toch een punt (2-2).

In groep E begon Besiktas met een overtuigende overwinning op Maccabi Tel Aviv. In Istanbul wonnen de Turken met liefst 5-1 van de Israëliërs. In dezelfde groep pakte Dinamo Kiev op eigen terrein op de valreep een punt tegen Stoke City (1-1). Ognjen Vukojevic voorkwam in blessuretijd een Oekraïense nederlaag.

Paris Saint Germain en Athletic de Bilbao pakten op de openingsdag de punten in poule F. De Fransen waren in Parijs met 3-1 te sterk voor het Red Bull Salzburg van Ricardo Moniz. Athletic was in Slowakije met 2-1 te sterk voor Slovan Bratislava, dat in de laatste kwalificatieronde het AS Roma van Maarten Stekelenburg elimineerde. Iker Muniain maakte kort voor rust het winnende doelpunt voor de Basken.