Brugge en Anderlecht laten België juichen

15 september 2011, 22:54   Bijgewerkt: 15 september 2011, 23:50

België mag terugkijken op een mooi avondje Europa League. Na het 0-0 gelijkspel van Standard Luik eerder op de avond bij Hannover 96 pakten het Club Brugge van Adrie Koster en Anderlecht in eigen huis drie punten. Brugge won met 2-0 van NK Maribor, terwijl Anderlecht AEK Athene vloerde (4-1).

Brugge, met Ryan Donk in de basis, had aan 24 minuten voldoende om het verschil met de Slovenen te maken. Vadis Odjidja-Ofoe en Nabil Dirar maakten de treffers voor blauw-zwart. De andere wedstrijd in groep H, Birmingham City- Sporting Braga, werd gewonnen door de Portugezen. De runner-up van de afgelopen editie won met 3-1 bij de Engelse degradant.

Anderlecht besliste de wedstrijd eveneens in de eerste helft. Matias Suarez en Milan Jovanovic zetten de Brusselse club binnen 33 minuten op 2-0. Leonardo maakte het nog even spannend met de 2-1, maar vijf minuten voor rust maakte Suarez er 3-1 van. Diep in de tweede helft bepaalde de aanvaller met zijn derde treffer van de avond de eindstand op 4-1. AEK Athene stond toen al met tien man, omdat Konstantinos Manolas twee keer geel had gekregen. Lokomotiv Moskou zegevierde met 2-1 bij Sturm Graz, ondanks een vroege 1-0 achterstand. Victor Obinna en Dmitri Sychev maakten in een tijdsbestek van twee minuten de Russische treffers.

Met Klaas-Jan Huntelaar negentig minuten in de ploeg slaagde Schalke 04 er niet in te winnen bij Steaua Boekarest. In Roemenië speelden de Duitsers 0-0. In dezelfde poule (J) verloor het Nederlands getinte AEK Larnaca bij Maccabi Haifa. De formatie van trainer Ton Caanen ging met 1-0 onderuit in Israël. Basisspelers Edwin Linssen, Gregoor van Dijk en Tim de Cler konden dat niet voorkomen. Kevin Hofland was vanwege een blessure absent bij de Cypriotische club.

In groep I had Atletico Madrid eigenlijk tegen FC Sion moeten spelen, maar de Spanjaarden, in 2010 nog winnaar van dit evenement, zagen de Zwitserse werkgever van Michael Dingsdag uit het toernooi gezet worden. Celtic nam de plaats in. Het maakte Atletico allemaal niets uit. De Madrilenen klopten de Schotten met 2-0. Radamel Falcao en Diego slechtten de defensie van de Britten, waarvan Glenn Loovens weer eens deel uitmaakte. Udinese legde Stade Rennes met 2-1 over de knie. Pablo Armero maakte zeven minuten voor tijd de beslissende goal in Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen