Maaskant begint met nederlaag in EL

15 september 2011, 23:16

Robert Maaskant heeft een valse start gemaakt in de Europa League. De coach verloor donderdag met Wisla Krakow in eigen huis van Odense BK: 1-3. In dezelfde poule (K) speelden Fulham en FC Twente in Londen 1-1.

Met Michael Lamey en Kew Jaliens in de basis leek de wedstrijd tussen Wisla en Odense op een 1-1 remise af te stevenen. Maar in de laatste tien minuten namen de Denen afstand van Wisla, dat op enkele minuten de Champions League miste. Peter Utaka en Rasmus Falk Jensen maakten het verschil voor Odense.

Maaskant, de hekkensluiter in de poule, is over twee weken te gast bij Twente. Martin Jol gaat met Fulham op bezoek bij Odense.

AZ gaf een show weg tegen Malmö FF (4-1) in groep G. Bij de andere wedstrijd in deze poule mocht Metalist Kharkiv juichen. De Oekraïners, over twee weken de gastheer voor AZ, was met 1-2 te sterk voor Austria Wien. De Oostenrijkers, met de Nederlander Nacer Barazite aan de aftrap, kwamen na zes minuten op voorsprong via Jun. Na rust kantelde Metalist de score via Papa Gueye en Xavier (penalty).