Eigen goals drukken Arsenal dieper in de zorgen

17 september 2011, 15:40   Bijgewerkt: 17 september 2011, 16:11

Het lukt Arsenal vooralsnog niet om het tij te keren in de Premier League. De ploeg van manager Arsene Wenger, die zo'n teleurstellende seizoensstart doormaakt, kreeg zaterdagmiddag opnieuw een tik te verwerken. Hekkensluiter Blackburn Rovers was in eigen huis met 4-3 te sterk voor The Gunners. Ayegbeni Yakubu was met twee treffers de gevierde man aan de kant van de Rovers.

In aanloop naar het duel liet Wenger zich nog maar eens ontvallen dat hij niet van plan is om af te wijken van zijn filosofie: het bouwen aan een sterk team met jonge, talentvolle spelers. De Londenaren zagen deze zomer een belangrijk deel van het fundament van de ploeg wegvallen met de verkoop van sterkhouders Cesc Fabregas (FC Barcelona) en Samir Nasri (Manchester City).

Tegenover het vertek van het belangrijke duo stond de komst van Mikel Arteta (Everton), Yossi Benayoun (Chelsea), Per Mertesacker (Werder Bremen), Carl Jenkinson (Charlton Athletic), Gervinho (Lille) en de jonge Alex Chamberlain. Het zorgt er anno 2011 voor dat de Londenaren een grillige ploeg hebben, die veelal is overgeleverd aan de ingevingen van aanvoerder Robin van Persie en aanwinst Gervinho.

Arsenal kwam nog wel goed uit de startblokken. Gervinho wist al na tien minuten het net te vinden op Ewood Park en nadat Blackburn-spits Yakubu na 25 minuten de stand weer gelijk wist te trekken, kwamen The Gunners voor rust toch weer op voorsprong dankzij een treffer van aankoop Arteta: 2-1.

Na de pauze boog de thuisploeg de achterstand in een tijdsbestek van 25 minuten om in een 4-2 voorsprong. Nadat Arsenal-middenvelder Alex Song vijf minuten na rust de bal achter zijn eigen doelman Wojciech Szczesny werkte, was het zijn ploeggenoot Laurent Koscielny, die in de 68ste minuut precies hetzelfde deed. Daartussenin tekende Yakubu nog voor zijn tweede van de middag.

Invaller Marouane Chamakh, binnen de lijnen gekomen voor eigen doelpuntenmaker Song, bracht vijf minuten voor tijd nog wel de aansluitingstreffer op het scorebord maar de Londenaren slaagden er niet meer in om het net te vinden.

Blackburn geeft de rode lantaarn als gevolg van de zege over aan Swansea City, dat zaterdag nog thuis speelt tegen West Bromwich Albion. De Rovers hebben nu net als Arsenal vier punten uit vijf duels, voor wie het zaak is om het grillige spel om te zetten in effectiviteit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen