Oud-PSV'er Koné vloert Real Madrid

18 september 2011, 22:03   Bijgewerkt: 19 september 2011, 01:08

In de Spaanse competitie is Real Madrid tegen een zeldzame nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Levante ging de ploeg van trainer José Mourinho met 1-0 onderuit. Arouna Kone, in het verleden actief voor PSV en Roda JC, maakte de winnende goal.

Tien doelpunten voor, slechts twee tegen: de doelcijfers van Real Madrid na twee competitieduels waren duizelingwekkend. Getafe ging er in Bernabeú met 4-2 aan, Real Zaragoza kreeg op eigen veld zelfs een 6-0 pak slaag. Niet zo gek dus dat ook tegen Levante, dat nog geen duel won dit seizoen, gerekend werd op een zege.

Die derde overwinning op rij kwam er echter niet voor de mannen van Mourinho. Bij rust was de stand nog 0-0 en halverwege de tweede helft zette Arouna Koné, die PSV ooit voor een miljoenenbedrag verruilde voor Sevilla en deze zomer op huurbasis bij Levante terecht kwam, de thuisploeg op voorsprong. Op dat moment speelde Real Madrid al met tien man. Sami Khedira kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart.

Met tien tegen elf slaagde Real er niet meer in om de boel recht te trekken. Hierdoor is niet Real of FC Barcelona, maar Valencia na drie wedstrijden de trotse koploper in de Spaanse Primera Division. Valencia won als enige zijn eerste drie duels.