Erwin Koeman: "Alleen het resultaat telt"

20 september 2011, 16:04   Bijgewerkt: 20 september 2011, 16:15

FC Utrecht is één van de eredivisieploegen die deze week in het bekertoernooi ook een ploeg uit het hoogste niveau treft. De formatie uit de Domstad moet, net als vorig jaar, op bezoek bij De Graafschap. Een lastige klus, weet trainer Erwin Koeman.

FC Utrecht speelde dit weekend thuis met 2-2 gelijk tegen Heracles Almelo. Dat duel toonde aan dat Utrecht nog niet op het niveau zit dat Koeman nastreeft. "Dat wij nog zoekende zijn is duidelijk. Maar ik leer de spelers steeds beter kennen. Ook de mindere en sterke kwaliteiten van de nieuwelingen. We kunnen goed voetballen, maar zijn soms te naïef. Op termijn moeten we een stabieler elftal worden", zegt hij.

Op de site van zijn club benadrukt Koeman dat het morgen even niet om goed voetbal gaat. "Dan telt puur het resultaat. Ik verwacht ook dat we er zullen staan. Het wordt voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Een overwinning geeft vertrouwen."

Vorig seizoen won FC Utrecht in de beker na strafschoppen van De Graafschap. Mocht het nu weer zo ver komen, in Utrecht er klaar voor. "We hebben niet speciaal op penalty’s geoefend, maar we weten wie ze nemen mocht het toch nodig zijn."

FC Utrecht mist in Doetinchem nog Junior Fernández, Jacob Lensky, Jan Wuytens, Leon de Kogel, Edouard Duplan, Frank Demouge en Mark van der Maarel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen