KNVB en RBC Roosendaal botsen over doorstart

21 september 2011 – RBC Roosendaal komt volgend seizoen weer tot leven. De ploeg wil een doorstart maken bij de amateurs en heeft daarvoor toestemming van de KNVB, maar beide partijen zijn het oneens over het niveau waarop de ploeg gaat spelen. RBC hoopte op een plek in de hoofdklasse, de KNVB wil de ploeg indelen in de vijfde klasse.

"Omdat de voetbaltechnische kwaliteit van de organisatie RBC Roosendaal door de uitstroom van talentvolle jeugd naar elders niet meer te vergelijken is met die van onmiddellijk na het faillissement. Toen kon RBC dus wel instromen in de hoofdklasse, nu niet meer", zegt KNVB-woordvoerder Rob de Leede in BN De Stem.

Bij RBC is men daar niet blij mee. "Je mag toch verwachten dat de KNVB bij het nemen van een dergelijk besluit het verleden mee laat wegen. Daar wordt aan voorbijgegaan. Daarom zullen we alle beroepsmogelijkheden aangrijpen om dit besluit aan te vechten. We zijn strijdbaar", zegt Theo Kras namens de club.

"Pas als alle beroepsprocedures niets uithalen, zullen we ons neerleggen bij het feit dat we in de vijfde klasse moeten beginnen. Dan moet het maar", aldus Kras.

RBC Roosendaal verdween aan het eind van vorig seizoen uit het betaald voetbal.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd