GVVV weer lijstaanvoerder na late remise HHC

1 oktober 2011, 16:57   Bijgewerkt: 1 oktober 2011, 17:42

GVVV gaat maar door met winnen in de Topklasse zaterdag. De gepromoveerde Veenendaalers vloerden vanmiddag medepromovendus SVZW in eigen huis met liefst 4-1, waarmee ze de koppositie overnamen van HHC Hardenberg.

Hardenberg was in de derby bij SC Genemuiden op weg naar de zege, maar in de slotminuut ging het verkeerd. Remco van Eeken zette Hardenberg na de pauze op voorsprong (0-1). Dat leek ook de eindstand te worden, maar Erik Rotman maakte in blessuretijd gelijk uit een vrije trap. Aanleiding voor de vrije trap was het neerhalen van een doorgebroken speler door Stijn Pol, die daarvoor terecht rood kreeg.

GVVV gaat aan kop met achttien punten uit acht duels. Hardenberg staat tweede met één punt minder. Landskampioen IJsselmeervogels won op de valreep met 2-1 bij Katwijk, waardoor het nu de derde positie bezet met zestien uit acht.

Aartsrivaal Spakenburg stelde op eigen veld teleur. In de slotfase werd met 3-2 verloren van promovendus Noordwijk. Daardoor hebben de Utrechters nu vijftien punten. Dat geldt ook voor Rijnsburgse Boys, dat uithaalde bij Excelsior '31 (0-5).

Beide ploegen hebben nog een wedstrijd tegoed, tegen elkaar om precies te zijn. Vorige week stonden ze al tegenover elkaar en zegevierde Spakenburg met 1-0, maar die ontmoeting moet deels worden overgespeeld omdat de scheidsrechter een Spakenburg-speler vergat weg te sturen na diens tweede gele kaart. In de resterende negen minuten verdedigt Spakenburg een 1-0 voorsprong op het team uit Rijnsburg.