Kleurloze overwinning Oranje op Moldavië

7 oktober 2011, 22:21   Bijgewerkt: 8 oktober 2011, 00:23

Overwinning nummer negen in deze EK-kwalificatiecyclus is een feit voor Oranje. Tegen Moldavië maakte de ploeg weinig indruk, maar een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar bleek voldoende voor een benauwde zege (1-0). Door die winst is Oranje er zeker van dat het groepshoofd is bij de loting voor het EK in Polen en Oekraïne.

Moldavië is weliswaar klein duimpje in de mondiale voetbalwereld vergeleken met Oranje, maar het is wel een heel ander kaliber dan San Marino. De Moldaviërs kunnen best aardig voetballen. Of beter gezegd: ze kunnen er best aardig voor zorgen dat de tegenstander níet goed kan voetballen. Ze houden de ruimtes klein, maken kleine overtredingen en verdedigen aardig. Zelf aanvallen doet de ploeg niet, al is dat misschien begrijpelijk als je op bezoek komt bij de vice-wereldkampioen.

Want vice-wereldkampioen, dat is Oranje nog altijd. En ook in het jaar na die WK-finale bewijst de ploeg keer op keer dat het inderdaad de absolute wereldtop is. De hele kwalificatiereeks was van hoog niveau en de wedstrijd van vanavond tegen Moldavië was absoluut de minste van het stel. Toch werd wel weer gewonnen.

Het doelpunt betekende een spaarzaam hoogtepunt in de wedstrijd. Moldavië was niet naar Rotterdam gekomen om er een leuke pot van te maken en Oranje wilde wel, maar kon op één of andere manier niet. Misschien was het toch net te veel van het goede om Wesley Sneijder, Arjen Robben en Ibrahim Afellay te missen, drie spelers die normaal gesproken vorm kunnen geven aan het aanvalsspel. Nu stond Rafael van der Vaart op 'tien' en hoewel hij niet slecht speelde, is hij geen Sneijder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen