Vd Vaart: "Groepshoofd? Zal mij worst wezen"

8 oktober 2011, 01:05

De overwinning op Moldavië heeft tot gevolg dat Nederland groepshoofd is bij de loting voor het Europees kampioenschap van 2012 in Polen en Oekraïne. Dat vond de KNVB reden genoeg om na het laatste fluitsignaal een enorm vuurwerk te ontsteken boven de Kuip, maar Rafael van der Vaart was er minder ondersteboven van.

"Eigenlijk zal het me worst wezen dat we groepshoofd zijn", luidt zijn reactie tegen FCUpdate.nl. "Het EK wordt toch heel andere koek dan een kwalificatiereeks. Wij willen gewoon elke wedstrijd winnen. Ook de volgende, tegen Zweden."

Tegen Moldavië was het spel van het Nederlands elftal niet best, geeft Van der Vaart toe. "De eerste helft was nog wel redelijk, de tweede helft een stuk minder. We wilden wel, maar de grootse vorm was er niet. Ach, zo'n wedstrijd zit er wel eens tussen. Dan is het vooral belangrijk om niets weg te geven en te winnen. Dat hebben we gedaan. En Moldavië is natuurlijk geen San Marino, he. Dit team is wel een stukje beter."

"We proberen altijd goed te voetballen, maar vandaag kwam het er niet altijd uit", vult Mark van Bommel aan. "We hielden de tegenstander in leven omdat de laatste pass vaak niet goed was. Is die pass beter, dan kan je uitlopen naar 2-0, 3-0 of 4-0."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen