Hiddink: "Duitsland geeft niks weg tegen België"

8 oktober 2011, 12:53   Bijgewerkt: 8 oktober 2011, 13:50

België heeft deelname aan Euro 2012 weer helemaal in eigen hand. Voor eigen publiek versloegen de Rode Duivels vrijdag Kazachstan (4-1) en na afloop hoorden ze dat groepswinnaar Duitsland had gewonnen bij Turkije (3-1). Toch maakt de bondscoach van de Turken, Guus Hiddink, zich geen zorgen.

Door de uitslagen neemt België de tweede plek in poule A over van Turkije. Met nog één speeldag te gaan bedraagt het verschil slechts één punt. Voor België wacht dinsdag een zeer lastig duel tegen Duitsland, terwijl Turkije het in eigen huis opneemt tegen Azerbeidzjan. Hiddink verwacht daarom dat Turkije en niet België een ticket voor de play-offs voor het EK 2012 in de wacht zal slepen.

"Ik zie Duitsland geen punten meer verliezen in die laatste wedstrijd. En als wij dinsdag niet de punten pakken tegen Azerbeidzjan, dan zijn we het niet waard om naar het EK te gaan. Akkoord, de Rode Duivels hebben in Brussel een goede beurt gemaakt tegen Duitsland, het is een team met veel potentieel, maar Duitsland heeft al negen wedstrijden niets weggegeven", laat Hiddink weten aan Het Nieuwsblad.

"Ik kan me niet voorstellen dat Duitsland dat nu nog doet. Ze zijn er nu nog meer op gebrand om die tien overwinningen op rij te boeken", gaat de keuzeheer verder. "Of we dan via de barrages op het EK geraken, valt nog te bezien. Ik heb geen voorkeur als tegenstander in de barrages omdat ik er niets kan over beslissen. We zien wel." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen