Van Hanegem kritisch op 'zielige' Van Persie

10 oktober 2011, 09:46

In zijn column in AD Sportwereld trek Willem van Hanegem fel van leer tegen Robin van Persie. De voormalig middenvelder heeft zich in de interland van Nederland tegen Moldavië flink geërgerd aan de aanvalsleider van Arsenal, schrijft hij.

"Aan Robin van Persie heb ik me geërgerd. Hij raakte geïrriteerd en dan heeft die jongen het in zich om zo maar een rode kaart te krijgen zelfs tegen een slechte tegenstander. Dat overkwam hem al eens eerder", begint Van Hanegem zijn relaas.

De oud-international vervolgt: "Robin is een stilist, dat wil hij waar maken bij Oranje, zeker als Wesley Sneijder er niet bij is. Maar dat begint er zielig uit te zien. Bij Arsenal kan hij schitteren omdat hij daar veel meer ruimte heeft. Daar komen de spelers op de flanken, bij het Nederlands elftal staan ze er al. In Oranje kan hij geen kanten op, maar hij wil toch in de spits spelen. Daar loopt hij als het ware tegen de anderen omhoog. Dan gaat hij rare dingen doen, gekke hakjes enzo, verschrikkelijk is dat."

Tegen Moldavië stond Van Persie op rechts, maar hij wil het liefst in de spits spelen. Dat ziet Van Hanegem niet zitten. "Eerlijk gezegd, heb je op de spitspositie bij Oranje, in de manier zoals wij spelen, meer aan een type als Huntelaar of Van Nistelrooy."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen