Didulica wil geen risico meer nemen en stopt

11 oktober 2011, 14:48   Bijgewerkt: 11 oktober 2011, 15:00

Joey Didulica heeft de knoop doorgehakt en per direct een punt achter zijn carrière gezet. De 33-jarige doelman van AZ wil, na een aantal zware blessures, geen risico meer nemen met zijn gezondheid. Eerder deze week had hij van AZ te horen gekregen dat hij in Alkmaar niet in aanmerking kwam voor een nieuw contract.

Didulica is momenteel herstellende van een nekhernia. Eerder was hij ruim anderhalf jaar uit de roulatie nadat hij van dichtbij een bal tegen zijn hoofd gekregen had. De ellende die hij in die periode doormaakt, wil hij niet nog eens meemaken. Dat is voor hem de belangrijkste reden om zijn loopbaan te beëindigen. "Ik wil niet nog een keer een klap tegen m’n hoofd krijgen", zegt hij op de website van AZ. "Ik wil geen risico nemen dat ik nog eens moet doormaken waar ik doorheen ben gegaan."

"Ik dank AZ voor het begrip en de steun die ik altijd heb gekregen. Ik kan niets dan goeds zeggen over de club. Buiten mijn blessureleed heb ik mooie momenten meegemaakt, met het titel als hoogtepunt. Ik heb fantastische mensen ontmoet, met uitstekende trainers gewerkt en houd van de regio, vooral van mijn woonplaats Zuid-Scharwoude. Het is een moeilijke beslissing geweest om te stoppen met voetbal, maar ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk van mijn leven", besluit de keeper.

AZ-directeur Toon Gerbrands begrijpt de beslissing van de doelman. "Wij vinden het ontzettend jammer dat we op deze manier afscheid moeten nemen van Joey. We weten hoe hard hij heeft gewerkt om te proberen terug te komen. Hoewel hij nu lichamelijk in orde is, hebben we alle begrip voor zijn beslissing om geen risico’s te nemen en te stoppen met zijn voetballoopbaan. We wensen Joey veel succes in de rest van zijn leven en zullen op een gepast moment afscheid van hem nemen."

Didulica speelde sinds 2006 voor AZ. Daarvoor kwam hij onder meer uit voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen