Groep F: Grieken naar EK dankzij eindsprint in Georgië

11 oktober 2011, 23:56   Bijgewerkt: 12 oktober 2011, 00:18

Griekenland heeft zich dinsdag geplaatst voor de eindronde van het EK. Het land ontsnapte bij Georgië aan een nederlaag. Door de late doelpunten invaller Giorgos Fotakis en Angelos Charisteas werd de winst in Groep F zeker gesteld: 2-1. Kroatië, dat met 2-0 won van Letland, zag daardoor de poulewinst aan zich voorbij gaan.

De Grieken kwamen met de schrik vrij in Georgië. David Targamadze zette de thuisploeg, die enkel voor de eer speelde, na achttien minuten op voorsprong. Het duurde tot diep in de tweede helft voordat de bezoekers de achterstand ongedaan wisten te maken. Nadat Fotakis de Grieken tien minuten voor tijd langszij bracht, was Angelos Christeas vijf minuten later weer eens het goudhaantje voor zijn land. De spits, die een groot aandeel had in de verrassende EK-zege van Griekenland in 2004, schoot zijn land in de slotfase naar het EK 2012.

Achtervolger Kroatië schoot weinig op met de zege op Letland (2-0) en is veroordeeld tot het spelen van play-offs. De Kroaten, die met liefst 22 punten als tweede eindigen in deze groep, zagen Zweden zich dankzij een zege op het Nederlands elftal (3-2) als beste nummer twee plaatsen voor het EK. Eduardo zette zijn land na ruim een uur op voorsprong tegen Letland. Mario Mandžuki maakte er 2-0 van. Israël versloeg Malta met dezelfde cijfers in een duel om de eer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen