Onbegrip bij Ajax: "AZ begon veel scherper"

16 oktober 2011, 00:04   Bijgewerkt: 16 oktober 2011, 00:10

De veerkracht die Ajax zaterdag tegen AZ toonde was een compliment waard en leverde een niet meer verwacht punt op (2-2), maar zorgwekkend was het optreden in de eerste helft. In eigen huis tegen de koploper leek de echte wil om te winnen te ontbreken bij de regerend landskampioen. Het resulteerde in een 0-2 achterstand.

Toby Alderweireld erkent dat het 'niet best' was wat Ajax in de eerste 45 minuten liet zien. "We voerden onze taken niet goed uit en kwamen daardoor in de problemen. Bovendien stond het tactisch niet goed, AZ kon telkens de vrije man vinden. Om eerlijk te zijn was ik blij dat het rust was", blikt hij tegen FCUpdate.nl terug op de eerste helft.

Wat voor rust niet lukte, ging na rust wel. Zelfs toen Ajax met tien man kwam te staan, bleef het vechten en druk zetten. Alderweireld: "Zoals we na rust speelden, moeten we altijd voetballen. We zetten veel druk naar voren en lieten AZ er niet uit komen. Dat hadden we vanaf minuut één moeten doen."

Het resultaat van de goede tweede helft was dat Ajax in ieder geval één puntje overhield aan de topper tegen AZ. "Gezien de wedstrijd moeten we daar blij mee zijn", weet Anita. Toch beseft de linksback zich ook dat Ajax nu al vier competitieduels zonder overwinning is. Eerder werden punten gemorst tegen PSV (2-2), FC Twente (2-2) en FC Groningen (0-1). "Het lukt even niet bij ons. We moeten goed kijken naar de puntjes die de afgelopen wedstrijden mis gegaan zijn en positief blijven."

Omdat PSV en FC Twente zaterdag wél wonnen, wordt de situatie van Ajax er niet beter op. De achterstand op AZ bedraagt zes punten, PSV en Twente hebben vier punten meer. "We moeten weer in de achtervolging, zoals de afgelopen seizoenen ook al het geval was. Dat is niet leuk, maar het is nu eenmaal zo", besluit Anita.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen