Koster: "Oranje speelde bij vlagen perfect voetbal"

Ger
28 oktober 2011, 13:22

De voetbalsters van Oranje speelden donderdag in Zwolle in de EK-kwalificatie gelijk tegen Engeland (0-0). Captain Daphne Koster is zeer te spreken over de publieke belangstelling en de progressie van de nationale ploeg.

"De wedstrijd tegen Engeland was het mooie voorbeeld dat vrouwenvoetbal in Nederland steeds meer begint te leven. Er zaten liefst 9.000 toeschouwers op de tribune in Zwolle", laat Koster in haar column voor De Telegraaf weten. "Sommige mensen kwamen zelfs te laat omdat er voor het stadion een file stond. Er hing een geweldige sfeer en zo'n ambiance geeft je als voetbalster wel een enorme kick."

"Het is jammer dat we uiteindelijk niet winnen van Engeland. Desondanks zijn we met de 0-0 zeker tevreden. We blijven namelijk gewoon koploper in de poule. Maar bij een zege hadden we al met één been op het Europees kampioenschap van 2013 gestaan. Daarom is het zonde dat we de drie punten niet op zak hebben."

Koster merkt dat Oranje steeds volwassener wordt. "In 2009 bleven we tijdens de halve finale op het EK tegen Engeland met moeite overeind en verloren we uiteindelijk in de laatste minuut van de verlenging. Dit keer speelden we tegen de nummer zes van de wereld bij vlagen perfect voetbal, creëerden we veel kansen en waren de Engelsen achteraf zelfs blij met het gelijkspel. Kortom, we hebben weer een stap voorwaarts richting het EK gezet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen