Nederlander Douglas: "Ontzettend blij"

2 november 2011, 21:06

Douglas mag zich sinds woensdag officieel Nederlander noemen. De verdediger van FC Twente, geboren in Brazilië, is dolgelukkig met zijn nieuwe nationaliteit. “Ik voel me ook echt Nederlander”, zegt hij op de website van zijn club.

“Ik wilde dolgraag dezelfde nationaliteit hebben als mijn vriendin en mijn dochter. Ik heb lang moeten wachten, maar kan nu echt mijn paspoort aan gaan vragen. Daar ben ik ontzettend blij mee. Ook mijn familie gunt mij dit, ik heb hierover natuurlijk met hun gesproken. Ze hebben me gezegd dat ik dit moet doen als ik het graag wil”, vertelt Douglas, die ondanks dit nieuws niet direct voor Oranje mag uitkomen.

De FIFA heeft nog meer eisen. Zo moet een speler vijf jaar onafgebroken in het desbetreffende land wonen. Douglas woont echter pas ruim vier jaar in Nederland en mag dus niet mee met Oranje naar het EK in Polen en Oekraïne, tenzij de FIFA dispensatie verleent. Daar gaat Douglas met de KNVB een procedure voor starten. “Het was twee jaar geleden bij het WK al een droom om ooit deel uit te mogen maken van het Nederlands elftal, die droom heb ik nog steeds”, besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen