De Jong: "Ook in Lyon voor de winst gaan"

3 november 2011, 01:29

Door de ruime overwinning op Dinamo Zagreb (4-0) en de nederlaag van Olympique Lyon tegen Real Madrid staat Ajax er plotseling uitstekend voor in de Champions League. Met nog twee speeldagen te gaan staat de ploeg tweede, drie punten voor Lyon. Het doelsaldo van de Amsterdammers is bovendien vele malen beter.

Over drie weken, uit bij Lyon, kan Ajax een plek in de volgende ronde van de Champions League veiligstellen. Een zege is sowieso genoeg, maar ook een gelijkspel van 1-1 of hoger volstaat om door te gaan. In dat geval is, na de 0-0 remise in de ArenA tegen de Fransen, het onderling resultaat in het voordeel van Ajax.

"We hebben het in eigen hand", stelt Siem de Jong tevreden vast tegen FCUpdate.nl. "Een gelijkspel in Frankrijk is in principe genoeg. We staan er goed voor, maar we moeten wel zorgen dat we een resultaat halen bij Lyon. Dat zal niet meevallen."

Dat een gelijkspel voor Ajax voldoende is, betekent volgens De Jong niet dat zijn team daar op zal spelen. "We gaan spelen om te winnen, dat lijkt me duidelijk. We gaan van eigen kracht uit. Alleen: als we op een gegeven moment in de gaten krijgen dat een overwinning er niet in zit, moeten we omschakelen en dat gelijkspel uit het vuur slepen. We hebben inmiddels voldoende ervaring om dat te kunnen", denkt hij.

De wedstrijd tegen Dinamo bewees volgens De Jong dat Ajax op de goede weg is. "We zetten veel druk op de tegenstander, veroverden veel ballen en lieten Dinamo niet van eigen helft af komen. Bovendien scoorden we op de juiste momenten. Je kan zeggen dat Dinamo een zwakke ploeg heeft, maar in dit geval mogen we best naar onszelf kijken. Wij hebben het goed gedaan, deze overwinning is onze verdienste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen