CL-avontuur tot dusver zeer lucratief voor Ajax

3 november 2011, 09:44

Het optreden van Ajax in deze editie van de Champions League is tot dusver een erg lucratief avontuur gebleken. Door de zege op Dinamo Zagreb (4-0) mogen de Amsterdammers al 9,2 miljoen euro aan inkomsten uit het kampioenenbal bijschrijven. 

"De startpremie was 3,9 miljoen vast en 550.000 euro per duel", legt financieel-directeur Jeroen Slop van de landskampioen aan De Telegraaf uit. "Een overwinning levert 800.000 euro op, een gelijkspel 400.000 euro."

Ajax is door de overwinning op de Kroaten in ieder geval zeker van een vervolg in de Europa League. Daardoor wordt de kas weer met 'een paar ton' gespekt. "Maar we overwinteren vanzelfsprekend liever in de Champions League, wat drie miljoen euro oplevert."

De Amsterdammers hebben de recettes en opbrengsten uit de marketpool nog niet eens meegerekend. "Vorig jaar hadden we twaalf miljoen euro recette, maar daar zaten naast de drie Champions League-wedstrijden ook twee voorrondeduels en twee knock-outwedstrijden in de Europa League tegen Anderlecht en Spartak Moskou bij."

"Het bedrag uit de marketpool is nog niet bekend Afgelopen seizoen was dat 7,4 miljoen euro. Maar dat moesten we met FC Twente – de andere Nederlandse deelnemer – delen. Dat hoeft nu niet. We gaan op basis van de prognose dit jaar uit van ongeveer tien miljoen euro", aldus de financieel-directeur.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen