Schinkels pakt landstitel met Austria Wien

Ger
6 mei 2006, 22:46

Frank Schinkels is zaterdagavond met Austria Wien kampioen van Oostenrijk geworden. De Rotterdamse trainer behaalde de titel na een overwinning van 2-1 op Wacker Tirol.

Met nog een wedstrijd te spelen heeft Austria een voorsprong van vier punten op naaste concurrent Salzburg, waardoor de Weense koploper onbereikbaar is. Het is de 23e landstitel in het bestaan van Austria. De laatste was in 2003.

Austria Wien, dat met uitblinker Arek Radomski (ex-Heerenveen), maar zonder de geblesseerde Delano Hill (ex-Willem II) uitkwam, kan dinsdag in het Ernst Happel-stadion de dubbel behalen als in de bekerfinale van SV Mattersburg wordt gewonnen.

Aan het eind van vorig seizoen kreeg Schinkels, die zijn contract tot 2007 verlengde, met manager Peter Stöger de verantwoording over de ploeg, waarmee hij meteen de Oostenrijkse beker veroverde en zich kwalificeerde voor het UEFA Cup-toernooi.

Dit seizoen verbleef Austria gedurende een lange periode aan kop met een inzinking halverwege de eerste helft van de competitie. "Daarna hebben we de ploeg weer aardig op de rails gekregen", aldus een trotse Schinkels.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen