De Boer: "Chivu is voor ons een serieuze optie"

11 november 2011, 08:42   Bijgewerkt: 11 november 2011, 08:52

Cristian Chivu staat wellicht voor een terugkeer bij Ajax. De 31-jarige verdediger vindt dat hij bij zijn huidige werkgever Internazionale te weinig speeltijd krijgt en zou naar verluidt wel trek hebben in een overstap naar de Amsterdammers.

Ook Ajax-trainer Frank de Boer ziet Chivu graag komen. "Hij is zeker een serieuze optie", laat de oefenmeester in gesprek met De Telegraaf weten.

De Boer geeft toe dat de Roemeen na afloop van vorig seizoen al in beeld was als mogelijke opvolger voor Jan Vertonghen, die in de belangsteling van Manchester City stond. "Afgelopen zomer als mogelijke vervanger van Jan Vertonghen, voor wie op dat moment veel belangstelling was. Joris Mathijsen was bij een vertrek van Jan in beeld, maar die koos voor Malaga. Daarna viel de keuze op Cristian."

Wellicht keert Chivu in de winterstop al terug op het oude nest. "Dat hangt wederom van Vertonghen af, want ik denk niet dat Chivu voor de bank komt. Hij is plan B. Een goed alternatief met veel ervaring op het hoogste niveau, een op-en-top prof, die Ajax altijd is blijven volgen. En wij zijn hem nooit vergeten."

De verdediger kwam eerder tussen 1999 en 2003 uit voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen