Van Bommel: "Duitsland heeft bredere selectie"

Ger
16 november 2011, 03:09   Bijgewerkt: 16 november 2011, 10:30

Mark van Bommel ziet de forse nederlaag van het Nederlands elftal bij Duitsland (3-0) als een zeldzaam slippertje. De aanvoerder stelt dat Oranje met een volledig fitte selectie een beduidend hoger niveau kan bereiken. Volgend jaar moet op het EK de revanche volgen, liefst in een directe confrontatie met de Mannschaft.

"Deze wedstrijd hadden we ons anders voorgesteld", is het nuchtere commentaar van Van Bommel tegen FCUpdate.nl na het oefentreffen in Hamburg. "We begonnen nog goed, met een kans voor Klaas-Jan Huntelaar. Maar als je de volle negentig minuten bekijkt, hebben we gewoon te weinig gebracht. Duitsland heeft onze fouten afgestraft. Onze linies lagen te ver uit elkaar en daar wisten zij wel raad mee. Ik verwacht echter dat dit optreden een incident is. We kunnen veel beter voetballen, dat hebben we de afgelopen maanden wel laten zien."

{image[278189][left-half][]}Volgens Van Bommel had het Nederlands elftal op cruciale momenten ook met pech te maken. "Neem dat schot van Dirk Kuyt in de eerste helft. Daar zat nog net een Duitser tussen. Als de bal niet werd geblokt, is het gewoon 2-1. Het zijn kleine momenten die de uitkomst van een wedstrijd kunnen bepalen. Dat hebben we zelf vorig jaar op positieve wijze ondervonden tijdens de kwartfinale op het WK tegen Brazilië. Mede dankzij een gelukkig doelpunt hebben we toen een achterstand ongedaan kunnen maken."

Het puike spel van Duitsland tegen Oranje kwam niet geheel als een verrassing. De jonge equipe van bondscoach Joachim Löw maakt al geruime tijd indruk met fris aanvallend voetbal en lijkt inmiddels de aansluiting met wereldkampioen Spanje te hebben gevonden. "Maar daar ben ik nog niet zo zeker van", zegt Van Bommel. "Deze wedstrijd kun je niet vergelijken met een optreden op een groot toernooi. De Duitsers speelden nu voor eigen publiek. Maar goed, als ze zichzelf als favoriet beschouwen dan moeten ze dat maar waarmaken."

{image[278187][right-half][]}De middenvelder hoopt de oosterburen op het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne opnieuw te treffen. "Als wij dan compleet zijn, verwacht ik een totaal andere wedstrijd. In onze sterkste opstelling behalen wij een heel hoog niveau. Helaas heeft onze bondscoach niet zo'n brede selectie zoals Duitsland of Spanje tot zijn beschikking. Daar is de impact van een geblesseerde speler minder groot. Die landen hebben veel meer inwoners en dus is er ook veel meer keus. Het geeft onze prestaties daardoor wel veel meer glans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen