Ojo: "Ik wil rechtsback spelen als het moet"

16 november 2011, 10:47   Bijgewerkt: 16 november 2011, 10:52

Funso Ojo lijkt zaterdagavond als rechtsback aan de aftrap te verschijnen bij PSV in het competitieduel met De Graafschap. De twintigjarige Belg, van origine middenvelder, werkte dinsdag op die positie een oefenduel af met Jong PSV tegen Helmond Sport (3-0).

De rechtsachterpositie is niet nieuw voor Ojo. PSV-trainer Fred Rutten experimenteerde vaker met de multifunctionele speler op die plek. Tot nog toe had Ojo weinig belangstelling om in de verdediging te spelen, maar daar is verandering in gekomen:

"Nu sta ik er anders in", laat Ojo aan het Algemeen Dagblad weten. "Ik heb begin dit seizoen, toen ik enkele keren in de basis stond, de smaak te pakken gekregen. Ik wil spelen, als het moet als rechtsback. Bovendien heb ik nu wat vaker naar Manolev kunnen kijken en weet wat hij precies doet."

Ojo komt voor de rechtsbackpositie in aanmerking omdat Stanislav Manolev geschorst is tegen De Graafschap en stand-in Abel Tamata langs de kant staat met een kuitbeenbreuk. Ook Timothy Derijck zou eventueel nog als noodverband rechtsachterin de verdediging kunnen opereren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen