City wint topper van Newcastle, Jol gelijk

19 november 2011, 17:55   Bijgewerkt: 19 november 2011, 18:17

Manchester City heeft geen averij opgelopen aan kop van de Premier League. De ploeg van trainer Roberto Mancini besliste de topper met Newcastle United eenvoudig in eigen voordeel: 3-1. Trainer Martin Jol blijft kwakkelen met Fulham. The Cottagers wisten niet af te rekenen met medelaagvlieger Sunderland: 0-0. Fulham staat na de nederlaag zeventiende in de Premier League.

Manchester City leek vooraf zijn borst nat te moeten maken tegen Newcastle. De ploeg van manager Alan Pardew presteert dit seizoen verrassend sterk met een voorlopige derde plaats als gevolg. De wedstrijd stond in het teken van de vete tussen City-middenveler Nigel de Jong en Newcastle-speler Hatem Ben Arfa, wiens been vorig seizoen door een grove overtreding van de Oranje-international gebroken werd. Daardoor stond Ben Arfa bijna een jaar aan de kant.

De Jong zei voorafgaand aan het duel een streep te willen zetten onder de problemen met Ben Arfa en na afloop van het treffen om tafel te willen gaan zitten met de Fransman. Een gebaar dat zeer gewaardeerd werd door het Newcastle-kamp. Er werd echter ook gewoon nog gevoetbald en City liet zien dat het dit seizoen een serieuze kandidaat is voor de Engelse titel. De thuisploeg speelde vooral voor rust erg sterk.

Mario Balotelli benutte in de 41e minuut een strafschop en Micah Richards schoot drie minuten later de 2-0 binnen. Doelman Tim Krul van Newcastle werd in de tweede helft opnieuw gepasseerd vanaf elf meter, nu door Sergio Aguëro. Dan Gosling deed in de slotfase nog iets terug (3-1), maar daar bleef het bij.

Jol zag tot zijn grote frustatie dat Fulham het net niet kon vinden tegen Sunderland, dat eveneens niet wist te scoren. Ook invaller Bryan Ruiz (ex-FC Twente) kon niks meer aan de brilstand veranderen. Everton, met Johnny Heitinga en Royston Drenthe in de basis, won met 2-1 van Wolverhampton Wanderers. Promovendus Queens Park Rangers blijft het verrassend aardig doen in de Premier League en zegevierde op bezoek bij Stoke City met 2-3.

West Bromwich Albion was in een duel der laagvliegers te sterk voor Bolton Wanderers: 2-1. Hekkensluiter Wigan Athletic, met Ronnie Stam in de basis, pakte een puntje tegen Blackburn Rovers: 3-3.

Manchester City heeft nu acht punten meer dan naaste belager en stadsgenoot United, dat later op zaterdag nog in actie komt tegen Swansea City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen