Liverpool zet titelaspiraties Chelsea in ijskast

20 november 2011, 19:04   Bijgewerkt: 20 november 2011, 22:37

Chelsea zal de hoop op de Engelse titel even moeten laten varen na zondag. De ploeg van trainer André Villas-Boas moest een nederlaag slikken in de confrontatie met een andere Engelse grootmacht, Liverpool. The Reds waren op Stamford Bridge met 1-2 te sterk voor de Londenaren.

Chelsea opende sterk en was dichbij een treffer via een vrije trap van Didier Drogba. De Ivoriaanse aanvaller zag zijn inzet echter net naast het doel van Pepe Reina belanden. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Na een knappe één-twee tussen Luis Suarez en Maxi Rodríguez werkte laatsgenoemde de bal tien minuten voor rust achter Petr Cech: 1-0.

Villas-Boas bracht aanvaller Daniel Sturride na rust en deze zet wierp in de 55e minuut al zijn vruchten af. Florent Malouda bediende Sturridge bij de tweede paal op maat en voor de aanvaller was het een koud kunstje om voor de 1-1 te zorgen.

Liverpool, waar Dirk Kuyt ook een basisplaats had, wist Londen toch met drie punten te verlaten. Drie minuten voor tijd was het nota bene verdediger Glen Johnson die het vonnis over Chelsea velde. De Engelsman ontdeed zich van Ashley Cole en haalde hierna de trekker over: 1-2.

Liverpool kwam door de late zege in punten op gelijke hoogte met Chelsea. Beide clubs staan na twaalf wedstrijden op 22 punten, net als Arsenal en Tottenham Hotspur. De laatste ploeg heeft echter slechts tien duels gespeeld. Koploper Manchester City heeft 34 punten.