Cruijff: "Ik racistisch? Te bizar voor woorden"

21 november 2011, 20:59   Bijgewerkt: 21 november 2011, 21:29

Johan Cruijff vindt dat Edgar Davids en Steven ten Have zichzelf in diskrediet hebben gebracht door naar buiten te brengen dat de voormalige nummer 14 van Ajax in een vergadering van de raad van commissarissen Davids racistisch zou hebben benaderd.

{image-old[61596][right-half][]}"Als je 120 trapveldjes in Nederland aanlegt voor kinderen, zitten daar een heleboel allochtonen bij. We leven nu eenmaal in een multiculturele samenleving. Ze brengen zichzelf hiermee in diskrediet", reageerde Cruijff in een telefonische reactie in het programma Voetbal International.

De oud-vedette ligt er ook niet wakker van dat de uitspraak zelfs op band vastgelegd zou zijn. "Ach, ze zijn tegenwoordig tot alles in staat. Luister nou. Er zijn indertijd vier, vijf gekleurde spelers bij Ajax weggegaan omdat ze zich er niet thuis voelden, zoals Eljero Elia en Jermain Lens. Inmiddels is Ajax juist een heel multiraciale club geworden. Mede daarom zit Davids in de raad voor commissarissen. Dat ze dat als een racistische uitspraak gaan uitleggen is eigenlijk te gek voor woorden. Werkelijk alles wordt uit zijn verband getrokken."

{image-old[52638][left-half][]}Cruijff stond ook nog even stil bij de suggestie of hij zich niet zij aan zij met Louis van Gaal (de beoogde nieuwe algemeen directeur, red.) kan inzetten voor Ajax. "Het gaat me niet zozeer om de figuur Van Gaal maar om het feit dat er in de nieuwe organisatie geen plaats is voor een technisch directeur. In dat opzicht bestaat het probleem-Van Gaal eigenlijk niet eens, als je begrijpt wat ik bedoel. Het lijkt me heel sterk dat er een technisch directeur zou worden neergezet met zijn goedkeuren."

"Maar ach, in de huidige situatie is geloof ik alles mogelijk. Frank de Boer staat nu aan het hoofd van het technisch hart, met Dennis Bergkamp en Wim Jonk daaronder. Die mensen kunnen toch niet eens nog eens een technisch directeur boven zich krijgen?" besloot Cruijff.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen