Assist Van Nistelrooy brengt Malaga in veiligheid

21 november 2011, 23:27   Bijgewerkt: 21 november 2011, 23:39

Malaga CF heeft zich in de subtop van de Primera Division gemeld. De ambitieuze ploeg won zondagavond op bezoek bij hekkensluiter Racing Santander: 1-3. Door de zege klimt Malaga naar de vijfde plek in de Spaanse competitie.

In stadion El Sardinero vielen voor rust geen doelpunten te bewonderen. Drie minuten na de pauze brak Isco de ban namens de Andalusiërs: 0-1. Een eigen doelpunt van Álvaro González leek Malaga, waar Joris Mathijsen een basisplaats had en Ruud van Nistelrooij inviel, in veilige haven te brengen maar Manuel Arana dacht daar anders over. De Santander-speler zorgde twintig minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Van Nistelrooy toonde vlak voor tijd nog zijn waarde voor de bezoekers. De oud-spits van onder meer PSV bediende Sebastian Fernández, die voor de eindstand tekende.

Racing Santander blijkt steken op negen punten. Het deelt de laatste plek in de Primera Division met Granada CF.