'Rechtsback' Reijnen mikt op plek Moisander

24 november 2011, 14:25   Bijgewerkt: 24 november 2011, 14:36

Door de blessure van Dirk Marcellis is Etiënne Reijnen voorlopig de vaste rechtsback van koploper AZ. De 24-jarige Zwollenaar is blij met zijn kans in de basis, maar maakt er geen geheim van dat zijn ambitie eigenlijk op een andere plek ligt. Hij hoopt centraal achterin de opvolger te kunnen worden van Niklas Moisander.

De verwachting is dat Moisander na dit seizoen vertrekt uit Alkmaar. "In principe moet ik er dan staan. De positie van Niklas is mijn favoriet. Daarvoor ben ik naar hier gekomen", zegt Reijnen in een interview met AZ Spreekt, dat gepubliceerd is op de website van de club. Voorlopig is hij echter dik tevreden met zijn plek rechts achterin. "Ik vind het gewoon kicken dat ik progressie maak en mijn kans in de basis krijg. Wanneer mijn seizoen geslaagd is? Het allermooiste is natuurlijk om te kunnen zeggen: Vorig jaar zat ik nog bij FC Zwolle en nu ben ik kampioen van de Eredivisie."

Reijnen beseft zich dat hij, als Marcellis weer fit is, zomaar weer uit het basiselftal kan verdwijnen. Daar kan hij echter mee leven. "Doordat we zoveel wedstrijden moeten spelen zijn er veel spelers nodig. Als reserve heb je ook een belangrijk aandeel in zo’n succes. Dat is toch een normale teamgedachte? Wij hebben bij AZ geen spelers die zichzelf belangrijker vinden dan een ander", aldus de jonge verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen